Award Winning House Nordlicht Monolithic Bungalow

Büro Florian Schätz Presents The House Nordlicht Monolithic Bungalow

Büro Florian Schätz, the project leader of the displayed work House Nordlicht by Büro Florian Schätz demonstrates, A stonemason and his wife wanted a minimalistic new home seamless without any reveals or joints. The architect created a monolithic artefact in the landscape of the Bavarian Forest National Park. Embedded in the rolling hills the cast in lightweight concrete interplays with solid and void and frames the views of the surrounding nature under a gently pitched roof that cantilevers widely over 60cm structural walls. The energy consumption of the bungalow is as low as 32 kWh/m2. Pines from the nearby forest make the formwork and become the sustainable imprint in the exposed concrete walls. .

Award Winning House Nordlicht Monolithic Bungalow Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=62594

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Multimedia Hub homepage.

Design Competition
Copyright © 2010 - 2018 Multimedia Hub - muhub.com - All Articles